RUILEN & RETOURNEREN

Is de maat niet goed of voldoet het artikel niet helemaal aan je verwachtingen? Bij Auckland Causals kan je gemakkelijk jouw aankoop retourneren of ruilen. In onderstaand stappenplan leggen we uit hoe dit proces in zijn werk gaat.

RUILEN

Wanneer je een andere maat of kleur wenst, dan kan je deze gemakkelijk omruilen. Dit kan op 3 manieren.

Manier 1: nieuwe bestelling

De eerste manier is het makkelijkst en het snelst. Kijk of jouw gewenste artikel nog voorradig is in de webshop en plaats een nieuwe bestelling. Stuur je andere product terug.

Manier 2: aangeven op het retourformulier

Je kan ook op het bijgeleverde retourformulier aangeven welk product je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld een andere maat of kleur. Het is raadzaam om op de website te controleren of de gewenste maat nog aanwezig is. Het invullen van dit formulier geeft geen garantie op levering van het gewenste artikel, want het kan zijn dat het artikel ondertussen wordt verkocht. 

Manier 3: omruilen in de winkel

Je kan jouw bestelling ook gemakkelijk omruilen in de winkel. Deze optie is vanwege corona tijdelijk helaas nietmogelijk.

Ons adres:

Auckland Casuals
Engestraat 6-8
7411 LD Deventer

RETOURNEREN

Stap 1: De retourneertermijn: 14 dagen na ontvangst

Wanneer je bij Auckland Casuals een bestelling hebt geplaatst in de webshop, heb je recht op een wettelijke bedenktermijn van 14 kalenderdagen. Deze bedenktermijn gaat in wanneer jij, of een door jou aangewezen derde, de bestelling fysiek in bezit krijgt. De termijn gaat ook vanaf de dag in dat je het pakket kan ophalen bij een pakketpunt. 

Binnen deze termijn dien je jouw aankoop te retourneren of ons ten minste op de hoogte te stellen van het feit dat je afziet van jouw aankoop; dit heet herroepen. Herroepen kan je doen door middel van het invullen van een herroepingsformulier. Nadat je ons hiervan op de hoogte hebt gesteld heb je 14 kalenderdagen om de bestelling aan ons te retourneren.

Stap 2: De te retourneren artikelen

Controleer of (indien redelijkerwijs mogelijk) alle merklabels/kaartjes/verpakkingen en het paslabel bevestigd zijn aan de producten die je wilt retourneren. Zorg ervoor dat de producten die je wilt retourneren ongedragen en in ongeschonden staat zijn. Het gebruik voor andere doeleinden dan passen is niet toegestaan. Zolen van sneakers mogen geen draagsporen bevatten. Producten waarvan één of meer merklabels/merkcertificaten zijn verwijderd worden niet door ons retour geaccepteerd. 

Wij kunnen je aansprakelijk stellen voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen; dit houdt in dat wij kosten kunnen rekenen wanneer een artikel niet meer geschikt is voor directe verkoop.

Artikelen uit de sale kunnen ook worden geretourneerd of geruild tegen dezelfde voorwaarden.

Stap 3: Gebruik het bijgeleverde retourformulier. 

Geef op het bijgeleverde retourformulier aan welke artikelen je wilt retourneren en voeg deze bij de retourzending. Je kan ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht en voor een snellere verwerking raden we je aan om het retourformulier te gebruiken.

Stap 4: De retourzending en kosten

Verpak jouw retourzending het liefst in de originele verpakking. Indien dit niet mogelijk is, vragen wij je vriendelijk om jouw retourzending goed te verpakken. Het risico bij een retourzending is je eigen verantwoordelijkheid. Auckland Casuals is niet verantwoordelijk voor beschadigingen aan de bestelling die optreden tijdens de retourzending of als je verzending kwijt is geraakt bij de post.

Voor de kosten van de retourzending ben je zelf verantwoordelijk. Wij vragen je vriendelijk om de retourzending te versturen met handtekening voor ontvangst en het verzendbewijs te bewaren. Dit is echter niet verplicht, maar zo ben je wel in staat om te controleren of je retourzending daadwerkelijk bij ons aankomt. 

Je hebt ook de mogelijkheid om de retourzending terug te brengen in de winkel. Dit is gratis. 

Stap 5: De terugbetaling.

Na de ontvangst van de retourzending zetten wij ons in om deze zo snel mogelijk af te handelen. Het volledige aankoopbedrag wordt uiterlijk binnen 14 dagen (vanaf het moment van herroeping), middels dezelfde betaalmethode die is gebruikt voor het betalen van de bestelling, teruggestort. 

Het retouradres:

Auckland Casuals
Engestraat 6-8
7411 LD Deventer